RDW - Morfologia krwi

Metin 2 kody yang

Temat: Morfologia 6-cio miesięcznego dziecka
Morfologia 6-cio miesięcznego dziecka, które w ostatnim czasie nie przechodziło infekcji, ostatnią morfologię robioną miał 1,5 m-ca temu i płytki krwi również miał wysokie, niskie granulocyty. Obecnie wygląda to tak: WBC- 7.2 LYM- 4.8 66% MID 0.7 9.7 Gran 1.7 24.3 RBC 4.93 HGB- 13 HCT- 36,2 MCV- 73.4 MCH- 26.4 MCHC- 35.9 RDW- 13 PLT- 635 MPV- 7.9 PCV 0.50 PDW...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=68718



Temat: co to jest MCHC w morfologii?
tyle znalazłam... Łącznie z morfologią krwi często mierzy się wskaźniki oceniające krwinki czerwone: średnia objętość krwinki czerwonej (MCV), średnia zawartość hemoglobiny (MCH) i średnie stężenie hemoglobiny (MCHC), ewentualnie jeszcze inne parametry - np. wskaźnik zróżnicowania objętości krwinek czerwonych (RDW); tu masz reszte http://www.zdrowie.med.pl/bad_labor/badani...nia/b_krwi.html pozdr.
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=15571


Temat: gotowa do porodu , a złe wyniki...
9,82 k/ul krw.czerwone RBC 3,77 M/ul hemogl. 10.9 g/dl hematokryt hct 33,7 % mcv 89,4 fl mch 28.9 pg mchc 32,3 g/dl rdw 12,9% plytki krwi plt 79 k/ul jonogam surowicy...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=61124


Temat: wysokie PLT
Witam moja 2 letnia córka we wrzesniu była oszczykiwana defluxem z powodu refluxu IV st, wczoraj odebrałam wyniki moczu ktore sa ok ale niepokoi mnie morfologia: SG-1,015 pH6,5 LEUKOCYTY-nb AZOTYNY-nb BIAŁKO-nb GLUKOZA-w normie ciala ketonowe-w normie urobilinogen-nb bilirubina-nb erytrocyty-nb natomiast wyniki krwi: WBC-9,95 RBC-5,13 HGB-13,3 HCT-38,7 MCV-75,4 MCH-25,9 MCHC-34,4 RDW-13,5 PLT-526 MPV-10,3 PDW-11,7 P-LCR-26,8 PCT-0,54% bardzo prosze powiedzcie mi czy to cos...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=7327


Temat: PO SZPITALU uffffffffff
to czesc jego wynikow: OB: 50/150 CRP: 9,73H mg/I morfologia: WBC=5,8 G/I; LYM#=1,4L G/I; LYM%=24,0L%, MID#=0,4G/I; MID%7,4%; GRAN#=4,0G/I; GRAN%=68,6H%; RBC=4,01L T/l; HGB 6,6mmol/I; HCT=0,33L L/L; MCV=82,7 fl; MCH=1,64 fmol; MCH=19,8 mmol/I; RDW=13,8%; PLT=263 G/I; MPV=10,1 fl; PCT=2,7 mL/L; PDW=16,4. Rozmaz krwi obwodowej: Blasty=0%; Promielocyty=0%; Mielocyty=0%; Metamielocyty=0%; Palki=4%; Segmenty=63h%; Eozynocyty=2%, Bazocyty=0%; Limfocyty=28L%; Monocyty=3%; Limfomonocyty=0%; ALT=8U/L Posiew krwi: ujemny Proteinogram: TP=70,5 g/l; ALB%=59,38%; ALFA1=5,70%;...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=539


Temat: Badanie krwi- wyniki
Mam pytanie czy te badania krwi u szczeniaka sa dobre? Morfologia krwi obwodowej & Leukocyty 20,6 tys/μl & Erytrocyty 5,61 mln/μl & Hemoglobina 12,10 g/dl & Hematokryt 36,1 % MCV - sr. obj. kr. czerw. 64,3 fl MCH - sr. masa hemoglobiny 21,6 pg MCHC - sr. stez. hemoglobiny 33,5 g/dl 30,0 — 36,0 & Płytki krwi ¯ 23 tys/μl 140 — 440 RDW - szer.rozkładu krw.czerw. ­ 16,6 % 11,0 — 16,0
Źródło: vetforum.pl/viewtopic.php?t=1318


Temat: Nietolerancja pokarmowa/alergia/choroba ukl pokarmowego?
Witam Otrzymałam wyniki badania krwi AST=24,4 Białko=5,27 Cholesterol=139,9 Mocznik=43,9 FT4= 7,16 (poprzednia wartość 13,4) Morfologia: większość parametrów w dolnej granicy WBC: 7.0 <6.0-17.0 RBC: 6.19 <5.40-7.80 HGB: 15.4 <13.0-19.0 PLT: 466 <160-430 - ten parametr przekroczony MCV: 66 <64-74 MCH: 24.8 <22.0-27.0 MCHC: 37.7 <34-36 RDW: 13,5 <14-17 Niestety nie wiem jaka powinna być wartość referencyjna białka we krwi, ale ta chyba jest zaniżona. Poza tym FT4 też zaniżone... Sugerowałby problemy z tarczycą i wchłanianiem prawda? Ale czy to można jakoś powiązać? Jedno z drugim? Zdecydowałam się zrobić testy z krwi na alergeny...
Źródło: vetforum.pl/viewtopic.php?t=999


Temat: rak ale jaki i co dalej
Jedyne nieprawidłowości to: za wysoki poziom RDW-CV 15,2% (norma 11,6-14,8) za niski poziom eozynofilów 0,4% (norma 1-7%) Raz, że nie są to dramatyczne odstępstwa od norm, a dwa - w przypadku kwalifikacji na chemioterapię nie mają aż tak dużego znaczenia jak np. płytki, hemoglobina czy leukocyty. RDW-CV oznacza rozkład objętości erytrocytów. Lekkie podwyższenie może wskazywać np. na produkcję nowych erytrocytów w szpiku. Z kolei zmniejszenie liczby eozynofili może być np. wynikiem zakażeń czy wysiłku. Ale nie ma się zbytnio czym martwić. Zwłaszcza, że została podana chemia, czyli lekarz musiał zaakceptować wyniki morfologii i ... chorych. DOdatkowo pojawił się problem odbioru wyników krwi (niepotrzebnie chyba mamę namówiłem by je uzyskała - w celu umieszczenia ich tutaj) - nie chciano mamie ich wydać.... skandal! Dokładnie tak jak...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1465


Temat: guz płuca prawego-Adeno ca.
No,ręce opadają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nasza lekarka 'pierwszego kontaktu' (chyba ostatniego!!) mnie załamała-brak słów! Dziś tata poszedł do niej z poprzednimi wynikami krwi . Poprosił o kolejne skierowanie ponieważ,lekarz na wypisie ze szpitala zalecił kontrolę,kreatyniny,elektrolitów i morfologii. Na co lekareczka stwierdziła "teraz wypiszę,ale nastepnym razem to należy do nich ( tu miała na myśli szpital?),i powiedziała "po co panu te badania?".... Wielka łaska,zlecić badanie krwi! ... 1,78 (1,9-8,0) Erytrocyty 3,91 (4,63-6,08) Hemoglobina 12,8 (13,7-17,5) Hematokryt 36,2 (40,1_51,0) MCV 92,6 (79,0-92,2) RDW-CV 15,2 (11,6-14,4) Płytki krwi 150 (163-337) Chyba,przy takiej chorobie te wyniki nie są najgorsze?
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=239


Temat: Komplet badań
... mm/h Morfologia krwi pełnej WBC 5,63 RBC 5,12 HGB 13,8 g/dl HCT 40,8 % MCV 79,7 fl MCH 27,0 MCHC 33,8 g/dl RDW-SD 36,7 RDW-CV 13,0 PLT 205 PDW 14,6 MPV...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=333


Temat: Badania alkoholika
MCV 102,8 fl norma 80-98 MCH-srednia masa HGB 35,1 pg ---27-34 MCHC 34,1g/dl norma31-36 RDW 12,9% norma 11-16 PLT-83 tys/ul norma 140-450 OB po 1godz =29mm norma 1-10 wzor odsetk.krwinek bialych- w normie Płytki krwi- nieznaczna anizocytoza Glukoza w surowicy 108 mg/dl norma 70-110 aminotransferaza asparaginowa 65U/l norma do37 ---IIIIIII------- alaninowa 54U/l norma do 40 Bilurubina całkowita 1.45 norma 0,20-1.00 mocz- badanie...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=98


Temat: tomografia - odczyt wyniku
... 88,3fL MCHC 34,7g/dL RDW 12,6% %HYPO 0,2% Płytki krwi 147 10^3/uL Dostałam wiele zastrzyków, przeciwwymiotne i ochronne dla nerek, ale na pewno nie Neulaste. Markety są w normie. Serdecznie pozdrawiam
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=901


Temat: wyniki badan krwi
Dziewczyny (i chłopaki?), mam pytanie odnośnie wyników morfologii krwi. Krwinki białe mam w dolnej granicy normy, czerwone, hemoglobina, hematokryt, MCV, MCH, MCHC, RDW RDW-SD. PLT dość niskie, ale jak najbardziej w...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=3652


Temat: Pomocy! Potrzebna natychmiastowa interwencja
Witam, wróciliśmy z Wrocławia, gdzie zrobiono suni ponowne usg, badanie krwi, kału i moczu. Niestety sprawa jest ciągle nie do końca wyjaśniona, w związku z czym proszę Was o pomoc w ... Fibrynogen 7,26( min-1,0, max-3,0) GGT 105 (max<25) morfologia: leukocyty 24,0 (min -6,0, max-15,0) rdw 17,8(min-12,0, max-17,0) Limfocyty 3,6(min-12,0-max-37) Granulocyty - 92,8 %(min-60,0, max - 90,0) Granulocyty 22,4 G/l (min-3,6, max 13,5)...
Źródło: forum.4lapy.info/viewtopic.php?t=3378


Temat: bakterie w moczu
rozpoznanie R50.9- gorączka,nie okreslona wyniki badań laboratoryjnych ALT 21 AST 51 CRP 1,9 NA 140 K 4,1 GLUKOZA 5,0 POSIEW Z KRWI jałowy MOCZ BADANIA OGÓLNE Z OCENĄ OSADU KOLOR słomkowy KLAROWNOŚC przejżysty CIĘŻAR WŁAŚCIWY 1,01 ODCZYN MOCZU 6 LEUKOCYTY negatywny AZOTYNY negatywny BIŁKO negatywny CUKIER W M. negatywny ACETON negatywny UROBILINOGEN norma BILIRUBINA negatywny KREW 50/ul BADANIE BAKTERIOLOGICZNE MOCZU 2008-11-04 posiew jałowy MOCZNIK 2008-11.01 mocznik 2,2 MORFOLOGIA KRWI OBW. Z ROZMAZEM + PŁYTKI KRWI WBC 11,32 ; 10^3/UL NEUT# 1,31 ; 10^3/UL LYM# 8,27 ; 10^3/UL MONO# 1,61 ; 10^3/UL EOS# 0,08 ... % RBC 4,62 ; 10^6/UL HGB 12,5 ; g/dl HCT 37,4 ; % MCV 81,0 ; fL MCH 27,1 ; pg MCHC 33,4 ; g/dl RDW 13,1 ; % PLT 317,0 ; 10^3/ul MPV 9,30 ; fL OCENA MIKROSKOPOWA ROZMAZU KRWI 2008-11-03 PALE 0,0 % SEGM 10,0 % KWASO 0,0 % BASO 0,0 % LIMF 80,0 % MONO 9,0% RLIMF 0,0% MŁODE...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5730


Temat: pomóżcie mi zinterpretować wyniki, plizzzz!
Przesyłam objasnienia skrótów i zakres norm dla poszczególnych elementów morfotycznych we krwi. Wydaje mi się,że dzidzius ma za mało hemoglobiny i krwinek czerwonych oraz obnizoną średnią objętość kriwnki czerwonej. Byc może ... krwinki białe RBC- krwinki czerwone HGB- hemoglobina HCT- hematokryt MCV- średnia objętość krwinki czerwonej MCH- średnia masa hemoglobiny w krwince czerwonej MCHC- średnie stężenie hemoglobiny w krwince czerwonej RDW- wskaźnik zmienności krwinek czerwonych PLT- płytki krwi MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ Erytrocyty Hemoglobina Hematokryt MCV MCH MCHC Wiek x10 12 /l g/dl % fl pg g/dl 1 dzień 5.1 19.5 54 106 38 36 9-12dzień 5.0 16.5 49 98 33 34 14-60 dzień 14.0 8.68 42 90 30 3-5mż 4.5 12.2 36 80 27 34 1rż 4.5 11.2 35 78 25 32 3 rż 4.5 12.5 36 80 27 35 6-10rż 4.7 12.9 37.5 80 27 34 11-15rż 4.8 13.4 39 82 28 34 kobiety 4.8 14.0 42 87 29 34 mężczyźni 5.4 16.0 47 87 29 34 LICZBA LEUKOCYTÓW-wzór odsetkowy (%) wiek Ogółem X10...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=255


Temat: Badanie krwi
Hemoglobina - 14,9 g/dl Hematokryt - 43,0 % MCV - 82,4 fl MCH - 28,5 pg MCHC - 34,7 g/dl płytki krwi - 200 Neutrofilie% - 37,5 % Limfocyty% - 47,8 ... 0,02 tys/ul PDW - 15,6 fl MPV - 12,0 fl PCT - 0,24 % P-LCR - 40,1 % RDW-SD - 38,8 fL RDW-CV - 13,0 % Możecie to jakoś zinterpretować ,...
Źródło: uronef.pl/Forum/viewtopic.php?t=5353


Temat: Prowokacja glutenem
rodzinny był chory przyszedł do pracy ale nie wpuszczał ludzi do gabinetu z błachych powodów moj okazał sie bardzo blachy A wiec Morfologia Krwiki białe 3,60 4,5-11 krwinki czerwone 4,77 4,00-5,30 Hemaglobina 13,40 12,30-15,30 Hematokryt 0,40 0,35-0,45 MCH 28,10 26,00-32,00 MCHC 33,4 31,0-35,00 MCV 84,1 78,0-95,0 plytki krwi 287 125-400 % limfocyty45,7 20,0-45,0 %pozostalych WBC 12,2 3,0-12,0 %neurocytów 42,1 45,0-70,0 Liczba limfocytów 1,6 1-5 Liczba pozostałych WBC 0,5 Liczba neutrocytow 1,5 1,8-7,7 RDW-CV 13,8 11,5-14,5 PDW 15,4 9,0-17,0 P-LCR 42,2 13-43,0 Biochemia Żelazo 94,00 Badanie ogólne moczu Barwa żółty j.żółta/żółta/c.żółta Przejrzystość lekko mętny...
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=3659


Temat: pomocy
dziekuje DumSpiro-Spero za wyczerpujaca odpowiedz przytocze wszystko z karty informacyjnej mamy z dnia 23.02 rozpoznanie C34.2 rak niedrobnokomorkowy pluca prawego badania ob 85{mm/h} morfologia WBC12,8{K/uL}:RBC4,29{M/uL};HGB12,1{g/dL}:HCT37,9{%}:MCV88,3{fL}:MCH28,2{pg} MCHC31,9{g/dL}:RDW-CV15,3{%}:LYM15,9{%}:LYM2,0{K/uL}:NEU73,3{%}:NEU9,4{K/uL} MID10,8{%}:MID1,4{K/UL}:PLT740{K/uL}:PDW9,9{fL}:MPV8,4{fL}:MPV8,4{fL}:P-LCR13,2{%}:GLU98{mg/dl} gazometria krew kapilarna pH7,468{}:pCO2,34,1{mmHg}pO2.57,0{mmHg}HCO3std25,2{mmol/l}TCO22.25,2{mmol/l}:BE1,1{mmol/l...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=213


Temat: Z czego ta goraczka??
nazwa badania norma wynik morfologia z rozm.leukocytów 34,2 hematokryt 35,0 - 49,5 krwinki czerwone 3,4 T/I 4,0 - 5,6 hemoglobina 12,5 g/dl 12,0 - 17,2 kwinki białe 12,1 G/I 4,0 - 10,0 wskaźniki czerwonokrwinkowe MCV 91,4 fl 80 - 100 MCH 33,4 pg 27,0 - 34,5 MCHC 36,5 g/dl 32 - 37 RDW 12,4 % 12 - 16 płytki krwi PLT 138...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1436


Temat: RAK JAJNIKA ROZSIANY
Witaj DSS Mam prośbę nie dotyczącą raka,chodzi o wyniki badań mojego syna którego dopadły straszne bóle brzucha....wyniki morfologii: Leukocyty 4,7 tys/ul* 4.0-10.0 Erytrocyty 5,7mln/ul* 4,7-6,1 Hemoglobina 17.0g/dl* 14.0-18.0 Hematokryt 51%* 40-54 MCV 89 fl* 80-99 MCH 30 pg* 27-35 MCHC 33,3 g/dl 32,0-37,0 Płytki krwi 218 tys/ul* 140-440 RDW-CV 12,3 % 11,6-14,8 PDW 12,4 fl 9,0-17,0 MPV 10,6 fl 9,0-13,0 P-LCR 28,9...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=70


Temat: witam
Tak więc mamy już wyniki z krwi: MORFOLOGIA 25 PARAMETRÓW: *krwinki białe WBC- 10.4 ----- (norma 4.0-10.0) za dużo *krwinki czerwone RBC 4.80 (w normie) *hemoglobina HGB 14.1 (w normie) *hematokryt HCT 43.2 (w normie) Wskaźniki czerwonokrwinkowe: *MCV 90 (w normie) *MCHC 32.6 (w normie) *MCH 29.4 (w normie) *RDW 11.4 ------------ (norma 11.5- 14.0) za mało *płytki krwi PLT 102 --------- ... NA CHWILĘ NA TE WYNIKI, BO MIMO , ZE POJECHALAM TO MI Z GLOWY WYPADLO ABY SIĘ O TE WYNIKI Z MORFOLOGII DOPYTAĆ. Nie dość że chora, to mi z głowy...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=599


Temat: Rozsiew nowotworowy
Dziś przywiozłem Mamę na trzeci cykl chemii. Zrobiono rzecz jasna badanie krwi, m.in. pod kątem oznaczenia wartości markera CA125 i okazało się, że jego wartość spadła do 7,3 IU/ml (słownie: siedem ... Mamy, kwalifikujących ją do przyjęcia na trzeci cykl chemii: CA125: 7.3 IU/ml Kreatynina: 0.70 mg/dl Potas: 4.9 mmol/l Sód: 139 mmol/l Morfologia z rozmazem: WBC: 7.23 K/uL NEUT%: 67.1% LYMPH%: 22.9% ... g/dl HCT: 32% MCV: 81.6 fL MCH: 28.4 pg MCHC: 34.8 g/dl CHCM: 34 g/dl RDW: 17.4% HDW: 3.11 g/dl PLT: 401 K/uL MPV: 6.6 fL PCT: 0.26% PDW: 55.7% Anizocytoza:...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1197


Temat: Rak szyjki macicy
Wiem, jak wiele osób szuka tu pomocy, dlatego cały czas cierpliwie czekam Ale teraz podniosę trochę temat, dodając garść informacji. Wyniki badań morfologii krwi obwodowej z 22.04.: napiszę tylko te parametry, ... RDW 15% (norma 11,5-14,4); MPV 7 fl (norma 8-12); PCT 0,193% (norma 0,2-0,5). Badania moczu: barwa: żółty, przejrzystość: mętny, glukoza: ujemny, bilirubina: mało, ciała ketonowe: ślad, ciężar właściwy = 1,03 g/ml ... 2 frakcje po 7,4Gy w odstępach 6-dniowych. Owego 5.05. zalecono mamie zrobienie badań laboratoryjnych (morfologia + płytki, mocz - badanie ogólne) za 2 tygodnie, a za 6 tygodni zgłoszenie się na...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1235


Temat: proszę o pomoc
... na krew utajoną- próba ujemna. Jestem po ablacji serca (uciążliwa arytmia komorowa). Tarczyca w porządku. Ciągłe stany podgorączkowe. Waga poniżej normy, słaby apetyt. Właściwie 3/4 diagnostyki, którą podjęłam jest w moim...
Źródło: forum-onkologiczne.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1102


Temat: Sprawdź, co oznaczają Twoje wyniki badań
Odebrałam wyniki morfologi Tomka. Wskaźniki czerwonokrwinkowe RDW-CV 12,1 (norma 12,7 - 20,7) Płytki krwi MPV 7,4 (norma 7,5 - 12,0) Pozostałe parametry w normie. To co? Anemię ma?
Źródło: zakatek21.pl/forum/viewtopic.php?t=550


Temat: tarczyca wyniki badań
godz. 11 mm WBC 7.7 (4.0-10.0) RBC 5.2 (3.8-5.8) HGB 14.9 (11.0-18) HCL 45.2 (35-53) PLT .326 (150-390) PCT .276 (.100-.500) MCV 87 (80-1-3) MCH 28.6 (26.5-33.5) MCHC 32.9 (31.5-36) RDW...
Źródło: forum.futuramed.pl/viewtopic.php?t=504


Temat: Złośliwy nowotwór jajnika
... 12.3 g/dl HCT: 37% MCV: 84.9 fL MCH: 28.4 pg MCHC: 33.4 g/dl CHCM: 33 g/dl RDW: 12.9% HDW: 2.76 g/dl PLT: 520 K/uL MPV: 6.9 fL PCT: 0.36 % PDW:...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=897


Temat:
Moje wyniki MORFOLOGIA; OB.-30 stan zapalny mam dyskopatię z naciskiem na rdzeń i reumatyzm więc to skutek zawsze mam wysokie OB. Normy chyba do 12 WBC 3.2 K/ul (4.6-10.2 K/ul) LMD 2.8 (0.6-3.4) MID 0.5 (0.0-1.8 ) GRAN 6.0 (2.0-6.9) RBC 4.31 (4.04-5.48 ) HGB 14.0 (12.2-16.2) HCT 42.0 (37.7-47.9) MCV 97.4 (80.0-97.0) MCH 32.5 (27.0-32.0) MCHC 33.3 (31.8-36.0) RDW 13.8 (11.6-14.8 ... nie groźnie jak schudnę powinno wszystko wrócić do normy FOSF ALK 84 (42-98 ) AMYLAZA 68 (0-100) TSH 1.56 (0.270-4.20) BADNIA NA KRZEPLIWOŚĆ KRWI CZAS PROTROMBINOWY 12,9s WSKAŹNIK PROTROMBINOWY 89 (80-120%) ... bo jak jest już 200mg/dl to już cukrzyca ja mam stan przedcukrzycowy więc muszę uważać . Według mnie są ok więc nie mam co szukać wyniki dość dobre,aż krwi za dużo...
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,47.html


Temat:
witajcie mam już wszystkie badania wklejam jak by któraś chciała sobie coś porównać: MORFOLOGIA; OB.-30 stan zapalny mam dyskopatię z naciskiem na rdzeń i reumatyzm więc to skutek zawsze mam wysokie ... MCH 32.5 (27.0-32.0) MCHC 33.3 (31.8-36.0) RDW 13.8 (11.6-14. PLT 289. (142.424.) MPV 12.3 (7.0-12.0) CHOLEST 226 (120-200) tu też trochę za dużo ale nie tragicznie TRIGLY 150 (0-150) MOCZ SG ... 47 (0-34) trochę za dużo ale podobno nie groźnie jak schudnę powinno wszystko wrócić do normy FOSF ALK 84 (42-9 AMYLAZA 68 (0-100) TSH 1.56 (0.270-4.20) BADNIA NA KRZEPLIWOŚĆ KRWI CZAS ... wyniki dość dobre krwi aż za dużo jedynie ten cukier muszę pilnować i stosować dietę. To na tyle rozpisałam się ale może którejś się coś przyda do porównania.
Źródło: jestemmamaaniola.fora.pl/a/a,45.html


Powered by WordPress, © Metin 2 kody yang